Hjem / Olje i maskineriet
Merete_Bergan_Drammen-Liftutleie-_R0A6911

Olje i maskineriet

Merete Bergan er ansatt i nyopprettet stilling som kvalitetsansvarlig, og hun er vel så opptatt av forebygging som rapportering.

Merete_Bergan_Drammen-Liftutleie-_R0A6911

– Dette arbeidet handler mye om kontroll og rapportering, men det store potensialet er knyttet til forebygging, som jeg har vært opptatt av i hele mitt yrkesliv, innleder den svært engasjerte Merete.

Hun er Drammen Liftutleies første kvalitetsansvarlig og startet vinteren 2023. Merete er utdannet sykepleier, har tidligere 16 år i Franzefoss, fire av dem med HR, samt endel år i bedriftshelsetjeneste. Bl.a med Drammen Liftutleie som kunde, så hun kjente godt omgivelsene før hun ble ansatt.

– Det handler mye om HMS (helse, miljø og sikkerhet), som må tas på enda mer alvor når en bedrift blir mer enn 50 medarbeidere.

Drammen Liftutleie har tatt dette på stort alvor i mange år, men mye av beskrivelser, rutiner, oppfølging og utvikling har vært muntlig og i fleres hoder. Nå skal vi få det dokumentert, beskrevet og satt i system på en mer solid måte, forklarer Merete.

Hennes verktøykasse er online-systemet Sticos, som er tilrettelagt for å følge lover, regler, dokumentasjon og en rekke andre områder innen HR, HMS og annen administrasjon.

Som en stor familie

– Det er så mye spennende å ta tak i – vernerunder, risikovurderinger, ansettelsesavtaler og medarbeidersamtaler. Jeg har ikke hatt én kjedelig dag i denne jobben enda, stråler Merete.

Hun trekker frem at det er et veldig godt arbeidsmiljø og berømmer daglig leder Jack Willem.

– Han trekker lange og gode familietradisjoner videre, samtidig som han er innovativ og tenker nytt. Og så er han en likandes kar, som bidrar til å inspirere og skape et godt arbeidsmiljø. Det er viktig. Jeg opplever at vi er som en stor familie, og det er veldig lite sykefravær her. Det er et godt tegn, påpeker kvalitetsansvarlig Merete.

Viktig for kundene

Områdene til kvalitetsansvarlig blir også stadig viktigere for kundene. Riktig dokumentasjon, ajourført rapportering, gode rutiner og ikke minst tydelighet rundt miljø, den nye Åpenhetsloven og stadig skjerpede myndighetskrav, blir kundene stadig mer opptatt av.

– Både det offentlige og private bedrifter blir pålagt av myndigheter og eiere å fokusere mer på bærekraft, miljø, åpenhet og flere av disse områdene som ligger rundt leveransen av produkter og tjenester. Da blir dokumentasjon, system og rutiner også en viktig del av dette, forteller Merete.

Født under bybrua

Merete er ekte drammenser – «født og oppvokst under bybrua» – nå boende på Union Brygge og med hytte i Svelvik.

– Jeg er veldig opptatt av familien, og nå med både eldre foreldre og barnebarn på tre år blir det enda mer sysler og hygge. På fritiden er det stadig prosjekter, særlig rundt hytta, forteller Merete.

Så trolig er den aktive og engasjerte Merete vel så god olje i familiemaskineriet, som hun er i ferd med å bli det hos Drammen Liftutleie.

Les andre artikler