Hjem / Fra mekaniker til verkstedleder på 10 år
Kevin_Heiser_Drammen-Liftutleie-_R0A6804

Fra mekaniker til verkstedleder på 10 år

Kevin Heiser kom fra Tyskland til Drammen i 2013. Han har lært mye på 10 år – og ser frem til å lære enda mer i årene som kommer.

Kevin_Heiser_Drammen-Liftutleie-_R0A6804

Kevin er verkstedsjef i Drammen Liftutleie og har dermed ansvar for en stor stab av fagfolk, lærlinger, håndtering av en enorm utstyrspark og arbeidsfordeling fra dag til dag. Og ikke minst for kompetanseutvikling innenfor et stort spekter av maskiner og utstyr, der det er en stadig mer sammensatt utvikling, særlig innen det elektroniske og digitale. 

– Drammen Liftutleie har vært veldig flinke til å prioritere innovasjon og utvikling, blant annet i det siste innen samferdsel – underbru, fjellsikring og jernbane. Det er noe av det som gjør det så interessant og givende å jobbe her, trekker Kevin frem. 

Tilfeldig opp fra Tyskland

Kevin er utdannet lastebil-mekatroniker (mekatronikk er en tverrfaglig disiplin innen ingeniørfag, som kombinerer mekanikk, elektronikk, datateknikk, reguleringsteknikk, og systems engineering design) og hadde lærlingtiden ved hjemstedet, i nærheten av Køln. Etter et år i Canada fikk han sansen for tanken om å jobbe i et annet land, og da han via en bekjent (nåværende kollega Fredrik Bakken) fikk hint om muligheten for jobb i Norge, grep han sjansen. 

– Jeg kom til Drammen i 2013, kunne ikke norsk og startet som mekaniker. Den gangen var vi drøyt 10 medarbeidere. Gradvis fikk jeg mer ansvar frem til jeg til slutt ble leder for verkstedet. Vi jobber intenst med utvikling av egen kunnskap og er rause på erfaringsdeling. Dermed bevarer vi mye av oppdragene og økonomien internt, rundt 95% av vedlikehold og service på våre 5000 produkter håndteres her. Det har blant annet medført at vi har kunnet bygge opp solide fasiliteter rundt den store verkstedhallen på Eikhaugen ved Drammen. En annen viktig del av innovasjon og utvikling er at vi alltid har lærlinger. Vi har akkurat avsluttet én og har fortsatt to hos oss (i sept 2023). Jeg ser gode muligheter for fortsatt fin vekst fremover og ser stadig frem til å lære stadig mer, forteller Kevin. 

Som en stor familie

Kevin har et stort arbeidsområde. 

– Jeg tenker på meg som formann, middelmann og ansvarlig person/kontrollør. Drammen Liftutleie er en familiedrevet bedrift, og jeg har hatt tett relasjon med familien gjennom disse 10 årene. Blant annet har vi god anledning til å involvere oss i utviklingen på tvers av fagområder. Drammen Liftutleie er også veldig flinke til å ha gode sosiale aktiviteter. Vi er egentlig som en stor familie alle sammen, oppsummerer Kevin. 

Baby og golf

Når Kevin ikke jobber, liker han godt å sosialisere, og samtidig har livet også endret seg nylig. 

– Vi har fått vårt første barn, og det er stas. Og heldigvis blir det fortsatt tid til reising, sosialisering og ikke minst golf, bl.a med gode kolleger i Drammen Liftutleie, avslutter verkstedsjef Kevin Heiser.

Les andre artikler