Hjem / Fra høydemeter i småfly, til Norges høyeste lift
Jan Erik Kvalheim / Drammen Liftutleie

Fra høydemeter i småfly, til Norges høyeste lift

Jan Erik Kvalheim trives godt med spenningen i arbeidshverdagen i Drammen Liftutleie.

Jan Erik Kvalheim / Drammen Liftutleie

Fra å fly småfly på fritiden er det en litt annen form for høydeopplevelse når man går opp i en lift langt over bakken. Da Jan Erik Kvalheim begynte i Drammen Liftutleie var det høyeste han hadde vært oppe i lift ca. 8 meter i forbindelse med maling av huset hans hjemme. Han har nå bevegd seg fra 53 meter, og til å jobbe bl.a. som fører av Norges høyeste lift, 70 meter over bakken.

– Læringskurven har bokstavelig talt vært bratt siden jeg startet jobben for ca. 1 år siden, ler Jan Erik.

Med tidligere erfaring som yrkessjåfør har Jan Erik opparbeidet mye kunnskap innenfor den bransjen de siste 20 årene. For ca. 1 år siden så han etter nye utfordringer, som ledet han til Drammen Liftutleie.

– Jeg hadde flere bekjente, bl.a. min far, som jobbet her da jeg var på utkikk etter en ny arbeidsplass og har alltid hatt et positivt inntrykk av Drammen Liftutleie.

Og inntrykket har blitt forsterket siden oppstart.

Jan Erik Kvalheim / Drammen Liftutleie

Godt arbeidsmiljø

– Arbeidsmiljøet er, som ante meg, helt supert og her er man blant kollegaer som virkelig backer hverandre og spiller hverandre gode. Selv er jeg f.eks. helt ny i gamet hva gjelder lifter, men pga. kompetansen og oppfølgingen blant de man jobber med mestrer man nye arbeidsoppgaver lettere.

Jan Erik jobber mye i «Underbro-avdelingen» hvor han sammen med tre andre har ansvar for å kjøre liftene som går ned under broer og leies av både ingeniører i forbindelse med broinspeksjoner, og til bygging- og utbedring av broer. Denne typen arbeid er noe sesongbasert, med høyest trykk fra våren og frem til høsten. Ellers får Jan Erik bruk for sin lange erfaring som lastebilsjåfør, i tillegg til nye utfordringer i lifter både i høyden og ned under broer.

Variert arbeidshverdag

– En arbeidsdag kan f.eks. begynne med pick-up kjøring på morgenen, opp i lift midt på dagen og lastebilkjøring på ettermiddagen, forteller han.

Drammen Liftutleie har i dag ca. 3000 utleieenheter fordelt på alt fra lifter til trucker, gravere, minikraner og fjellborutstyr, så her er nok å ta tak i om man ønsker nye utfordringer.

– Arbeidsoppgavene er mange, og det er veldig stor variasjon i arbeidsoppgaver hvor en dag aldri er lik en annen. Man vet ofte ikke sikkert hva dagen bringer når man kommer om morgenen og ting kan snu seg raskt.

Jan Erik Kvalheim / Drammen Liftutleie

På fritiden tar Jan Erik gjerne en tur med småflyet sitt, i all hovedsak i nærområdet. Noe av det han liker best med småflyklubben er det sosiale, som han også er så heldig å nyte godt av på arbeidsplassen, så vel som på fritiden.

– Selv om vi jobber på forskjellige prosjekter og ikke nødvendigvis treffer kollegaene dag for dag, er både ledelsen i Drammen Liftutleie, samt andre ansatte utrolig god på å samle alle og fokusere på det sosiale. Vi har alt fra sommerfester til møljelag, og nå i februar blir det skidag med god stemning, avslutter Jan Erik.

Les andre artikler