Hjem / Møt «lillesøster» på verkstedet!
Amalie_Hennum_Drammen-Liftutleie-_R0A6560

Møt «lillesøster» på verkstedet!

Hun trodde aldri at anleggsbransjen var noe for henne. Nå har Amalie (18) fullført sitt første år som lærling hos Drammen Liftutleie, og stortrives med både arbeidsoppgaver og kollegaer.

Amalie_Hennum_Drammen-Liftutleie-_R0A6560

Amalie er elev ved Åssiden videregående skole. Våren 2022 startet hun med utplassering ved Drammen Liftutleie to ganger i uken. Takket være hennes gode innsats, gikk det ikke lang tid før hun fikk tilbud om å være lærling. Heldigvis svarte hun ja!

Nå har Amalie fullført sitt første år som lærling. I løpet av denne perioden, har hun blant annet jobbet med vedlikehold av flere ulike maskiner.

– Før tenkte jeg aldri at anlegg var noe for meg, men nå syns jeg det er utrolig gøy! sier hun.

Verkstedets lillesøster

Overgangen fra en stillesittende skolehverdag til stående verkstedarbeid, var ikke bare enkel for Amalie.

– Jeg kjente det godt på kroppen i starten! Å plutselig stå oppreist og arbeide med hendene fra klokken sju til halv fire hver dag, var hardt, husker hun.

Dermed bestemte hun seg i tillegg for å begynne å trene på fritiden. Nå er målet å bli sterkere enn kollegaene sine!

Gleder seg til å komme på jobb

Amalie kom inn på verkstedet som eneste jente, noe hun i starten opplevde som litt uvant.

– Men det viste seg fort at jeg ikke hadde noen grunn til bekymring. De andre tok meg veldig godt i mot, og jeg ble fort som en lillesøsteren her, sier hun.

Nå er det de gode kollegaene og samholdet som gjør at hun gleder seg til å komme på jobb. Dagene er fylt med mye latter, og gjerne litt intern humor.

«Learning by doing»

Amalie er glad for at hun får prøve seg på flere ulike fagområder hos Drammen Liftutleie.

– De er opptatte av at jeg skal få bred erfaring, slik at jeg lærer mest mulig. Variasjonen gjør arbeidsdagene morsomme, forteller hun. – Men jeg har fortsatt mye å lære. Ennå har jeg bare rukket å være innom noen av maskinene.

Når lærlingperioden er ferdig om halvannet år, skal hun ta fagbrev som annleggsmaskinmekaniker. Innen da er hun sikker på at hun har lært alt hun trenger for å bestå med glans.

Frem til da, vil hun fortsette å bidra med vedlikehold av maskinene hos Drammen Liftutleie. – Ingen vet ikke hva som skjer i fremtiden, men jeg ser for meg at jeg kommer til å bli i her en god stund! smiler hun.

Les andre artikler