Hjem / Byttet kosttilskudd ut med maskiner
Vendela Odelskiold / Drammen Liftutleie

Byttet kosttilskudd ut med maskiner

Før Vendela Odelskiold begynte i Drammen Liftutleie, hørte hun at bedriften skulle ha et veldig bra arbeidsmiljø. Etter å ha jobbet der i snart tre år, kan hun skrive under på at det er sant!

Vendela Odelskiold / Drammen Liftutleie

Vendela er utleiemedarbeider og kursansvarlig hos Drammen Liftutleie. Jobben hennes går ut på å snakke med kunder, og å se til at de får tak i utstyret de trenger så raskt og effektivt som mulig.

– Jeg er også ansvarlig for gjennomføring av liftkurs for bedrifter som har behov for det, forklarer hun. – Kursene gjennomføres enten her, eller hos kunden. I alle tilfeller setter vi sikkerhet høyt, og samtlige som deltar skal dra tilbake på jobb med mest mulig kunnskap om maskinene.

I Vendelas stilling er det høyt tempo året rundt. I perioden mellom mars og november hjelper hun ekstra mange privatkunder, mens bedrifter leier nesten like mye i alle sesonger. Hun trives godt med hektiske dager, der kundene ofte har behov for å få produktene så fort som mulig.

– At jeg jobber mye selvstendig, har bidratt til å gjøre meg ekstra trygg både på meg selv og i jobben, forteller hun.

Fra kosttilskudd til tungt maskineri

Før Vendela kom til Drammen Liftutleie, jobbet hun syv år med kundebehandling og salg i et firma som selger kosttilskudd. Hun har aldri angret på at hun skiftet bransje.

– En av grunnene til at jeg ønsket å jobbe her, var at Drammen Liftutleie skulle ha så godt arbeidsmiljø. Og det viste seg å stemme! Kollegaene mine tok meg godt i mot, og jeg ble snart en del av «familien», forteller hun.

De snart tre årene hun har jobbet her, føler Vendela at hun har lært utrolig mye. Og dersom hun lurer på noe, er det alltid noen å spørre.

– Her er det mange som vet litt om mye, og noen som vet mye om litt! Det er lav terskel for å spørre hverandre om hjelp, sier hun.

At sjefen har arbeidsplass bare noen få skritt unna hennes, opplever hun også som positivt.

– Vi tar ofte en hyggelig prat mellom slagene! forteller hun.

Oppfordrer kvinner til å søke

Nylig fikk Vendela en ny kollega på kontoret, Marlen Midtskogen som er ansatt som utleiemedarbeider, som hun allerede har rukket å bli godt kjent med.

– Vi er ikke så mange kvinner som jobber her, så det er alltid ekstra hyggelig når det kommer inn noen nye, forklarer hun. 

Vendela vil gjerne oppfordre flere kvinner til å søke jobb hos Drammen Liftutleie.

– Selv om vi jobber med maskiner, så trenger man ikke å være mann for å trives her. Hos oss passer alle inn! understreker hun.

Nyttig naturerfaring

På fritiden liker Vendela å være sammen med familien sin, og hun drar gjerne med seg mann og barn ut i naturen.

– Det har blitt mange netter i skogen! forteller hun. – Ofte sover vi bare i telt, men det blir også en del jakt.  

Vendela er oppvokst på gård og har vært med på jakt fra hun var liten jente. I 2015 tok hun jegerprøven, og har siden da jaktet på alt fra elg til fugl. Da barna var små, hadde hun dem med i bæremeis. Naturligvis med hørselsvern!

– Erfaringen fra naturen var nyttig da jeg startet hos Drammen Liftutleie. Da man får en indre ro av og oppholde seg mye i naturen, som er veldig kjekt å ha med seg inn i en hektisk arbeidsverdag.

En helnorsk familiebedrift

Stadig flere av Drammen Liftutleies konkurrenter kjøpes opp av utenlandske aktører. Det synes hun er synd å være vitne til.

– Vi er en av de aller siste helnorske, familieeide bedriftene innenfor maskinutleie. Det gjør meg ekstra stolt over å jobbe her! avslutter hun.

Vi holder kurs i våre lokaler hver torsdag ved påmelding av minimum 5 personer. Vil du vite mer om kurset, samt melde deg på?

Les andre artikler